Sommerhushaver – den nye naturhave

Anmeldt af Eline Andersen
Naturhaver

Linette Bækhøi: Sommerhushaver
Muusmann Forlag 2024
217 sider
279,95 kr.

For alle jer derude, som synes, at en perfekt græsplæne er toppen af poppen, så hold på hat og briller! “Sommerhushaver – Den nye naturhave” tager jer med ind i en verden, hvor naturens rod ikke bare er accepteret, men oppe på en piedestal. I denne bog kan du glemme alt om lige linjer og symmetriske bede – her er det naturen, der tegner linjerne.

Tag med på en rejse til 12 herligt uregerlige sommerhushaver, hvor den ene af dem bliver kaldt en “levende kile ved Roskilde Fjord”. Det er MIN kile – min naturhave  – og derfor bliver jeg også nødt til at lave en såkaldt ’disclaimer’: Jeg er så meget forudindtaget og synes både om indgangen til bogen og om forfatterens fremstilling af haverne.  Linette Bækhøi har fanget noget meget essentielt i de nye naturhaver: Det er ikke vild med vilje – det er vilje med naturen.

“Sommershushaver” er ikke bare en bog; det er et opråb til alle med grønne fingre (eller dem, der bare gerne vil have lidt grønt mellem fliserne) om at tage imod naturens kaos med åbne arme. Og hey, hvis du er den stolte ejer af den levende kile, så kan du roligt prale næste gang naboen klager over, at din græsplæne ser ud som et vildnis. Det er jo moderne, det er smukt, det er biodiversitet!

Denne bog er et must for alle, der holder af frodige, uformelle haver og natur.