Suveræn simremad fra ovn og gryde

Anmeldt af Eline Andersen

 

Sonja Borck og Tina Schleftelowitz: Suveræn simremad fra ovn og gryde
Politikens Forlag 2010
236 sider
Pris 199,95 kr

Hvad er opskriften på en god kogebog? Jo, det er, at den bliver en tilbagevendende bog, når man skal lave mad. Sådan en bog er Suveræn Simremad blevet for mig. Hen over julen har jeg nydt at lade mig inspirere af de mange opskrifter, der tager højde for en travl hverdag og en langsom fridag.

Og så er den suveræn i sin opfattelse af køkkendisciplinerne: Eksempelvis behøver man altså ikke først koge kødboller, dernæst lave saucen med karry for at få boller i karry. Helt befriende er det nu en glidende bevægelse, hvor kødbollerne koger i saucen og dermed basta – ikke så mange dikkedarer og krummelurer – det er bare op med grydeskeen og udover sletterne – suverænt godt!