Koro – en fortælling om frygtens vildspor og kærlighedens suverænitet

Anmeldt af Eline Andersen

M.T. Ness: Koro – en fortælling om frygtens vildspor og kærlighedens suverænitet
Forlaget Brændpunkt 2023
77 sider
149 kr.

Er du så færdig?! M.T. Ness kaster sine læsere ind i en hvirvelvind af tanker, ord og pauser. Det kræver sin læser at følge med og hold fodfæste i denne lille bog om identitet og mening. Selv siger Ness bl.a.: ”For jeg er her i virkeligheden ikke. Jeg er ikke mig, i dybeste forstand. Nu ved jeg ikke, om jeg har fundet min dybeste forstand.”

Disse tre sætninger er essensen af bogens budskab og formål, at afdække, hvem man (Ness) er, og om det giver mening. De tre sætninger er også et fint udtryk for, hvordan Ness skriver: Kort og præcist, med elegante gentagelser, der, hvor det giver mening.

For mig giver bogen mening, og jeg skal gøre mig umage for at yde den al den retfærdighed, den fortjener. For den er ikke letlæst – den vil ikke slippe igen. Ordene og meningen følge med selv, når man har lagt bogen fra sig.