Smagsbogen

Anmeldt af Eline Andersen

Carsten Lunding: Smagsbogen
Koustrup og Co 2022
80 sider
129,95 kr

Når noget smager godt, hvorfor gør det så det? Handler det om x antal teskeer sukker eller salt? Om mundfølelsen, duften eller situationen? I denne fine bog af Carsten Lunding kommer læseren til at bide skeer med alle de mange faktorer, som udløser god smag.

Det er en kogebog, hvor der ikke er målangivelser til retterne, men en god vejledning til, hvordan smag opnås, justeres og skabes med surt, sødt, bittert, salt og umami. Det er en grundbog i smag, som jeg ikke vidste, jeg manglede.

Carsten Lunding er kok, og han serverer her nogle af sine smagsgivere fra madens univers krydret med fine illustrationer og tanker om, hvordan mad tilberedes og smages til. Den er jeg mægtig glad for at kunne sætte ved siden af mine kogebøger og sætte i højsædet, når jeg næste gang skal sætte gang i god smag.