Blå: 40 opskrifter med blåmuslinger
Anmeldt af Eline Andersen
Mikkel Wejdemann og Maren Moltke Lyngsgaard: Blå: 40 opskrifter med blåmuslinger
Turbine 2021
152 sider
191 kr
Der ligger skaller på min strandgrund. Det er blåmuslinger, og jeg tænker altid på, hvordan de gennem århundrede – ja årtusinder – har været en del af vores mad. Nu ligger der endnu flere skaller – fordi jeg gennem de seneste par måneder systematisk (næsten) har kokkereret mig gennem de 40 mest fantastiske opskrifter med netop blåmuslinger.
Der er noget helt vildt og fascinerende over disse skaldyr, som er mere grønne end blå og som smager himmelsk. Forfatterne siger selv, at blåmuslingen har et CO -aftryk mindre end 1 % af aftrykket for oksekød. Blåmuslingen bidrager således ikke til en overbelastning af de naturlige økosystemer, men hjælper dem faktisk tilbage i balance.
Og det kan man jo lige tygge lidt på 😊 Opskrifterne er nemme – og så er det en både hurtig og prisdygtig spise. Herfra varm anbefaling af en kogebog, der giver appetit til mere blå og grøn mad.