En kæde af løgne

Anmeldt af Eline Andersen

cykel

En kæde af løgne af Juliet Macur
People’s Press 2014
406 sider
Pris 299 kr.

Cycle of Lies – eller en kæde af løgne på dansk. Dette er en minutiøs skildring af den 7-dobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong og om hvordan kæden hoppede af i hans ridt mod berømmelsens tinder. Det er et portræt af en ambitiøs og skruppelløs idrætsudøver, der brugte alle kneb i sin sportslige karriere.

Gennem interviews med holdkammerater, vennner, familie og ikke mindst Lance himself får vi et billede af en kynisk cykelverden med kyniske aktører. Og vi får et billede af Lance som en mand, der forstod at manipulere sine omgivelser – lige fra hold til sponsorer.

Og ikke mindst får vi et lille indblik i den systematiske dopingkultur, som gennemsyrede den professionelle cykelsport op gennem 90’erne.

Det er ikke det store litterære ridt – men det er en fin og grum beskrivelse af fænomenet Lance Armstrong – og samtidigt er det for mig personligt – en definitiv vaccination mod flere bøger om cykling og doping – jeg tror simpelthen, at jeg har fået min dosis litteratur om cykeldoping i lang tid 😉

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *