Steve Jobs

Anmeldelse af Eline Andersen

steve jobsWalter Isaacson: Steve Jobs
Oversat af Jakob Levinsen
Gyldendal 2011
672 sider
Pris 349 kr.

Mac-manden, hvem var han? Biografien om Steve Jobs er fra forsiden og hele vejen gennem de mange sider en beskrivelse af et menneske, som fyldte meget – for ikke at sige det meste og som ikke skyede nogle midler i forhold til hverken sit private eller forretningsmæssige liv. Steve Jobs blev dyrket som et forretningsgeni. Dyrkelsen er berettiget, når det kommer til forretningsmanden. Jobs revolutionerede vores liv, som det hedder i denne biografi fra den måde, vi hører musik, til den måde, vi kommunikerer på. 
 Den er skrevet med Jobs velsignelse.

Han grundlagde som 21-årig Apple i sine forældres garage sammen med en ven, gjorde firmaet til en enorm succes, blev skubbet ud i 1985 og kom tilbage i triumf i 1997 for at gøre Apple til verdens mest værdifulde virksomhed.

Vi kan læse om så mange tekniske og forretningsmæssige detaljer, at kun feinschmeckere og Apple-fans for alvor kan følge med. Jeg har derfor fået 16-årige MacMus tll også at læse og kommentere på biografien. Han er stor Apple-fan.

Magnus siger, at det er en ”nice” bog – selvom den er lidt for lang – så er den go til at fortælle historien om Apple, om den måde vi taler sammen på og den måde, vi har indrettet os på. Magnus er vokset op med Apple og kunne ikke forestille sig et teenage-liv uden iPhone, iPad, iPod og Mac.

Det lille ”i” er i denne kontekst – hele koden til Steve Jobs eftermæle.
I LIKE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *