Miss Sunshine

Anmeldt af Eline Andersen

 

 

Kurt Lassen: Miss Sunshine

Bogkompaniet 2010

236 sider

Pris 249 kr.

 

Der var smurt ballade ud over hele fladen allerede før Kurt Lassens bog, Miss Sunshine, udkom. Angiveligt skulle familien Danmark have en helt anden version af solstrålehistorien om vores alle sammens tennisdarling, Caroline Wozniacki.

 

Bogen udkom så i går. Det er ganske rigtigt en bog om Caroline Wozniacki og hendes kometagtige karriere mod verdenstoppen i tennis. Det er også en bog om specielt hendes far, Piotr, som har fulgt, støttet og arbejdet for, at hans datter kunne få så gode udviklingsmuligheder som overhovedet muligt.

 

Kurt Lassen baserer sine beskrivelser på en lang række samtaler med personer, som gennem tiden angiveligt har været mere eller mindre tæt på Caroline og hendes familie. Forfatteren har bygget sin historie op over egne interviews samt artikler og udtalelser til medierne fra Caroline. I sin indledning til bogen siger Kurt Lassen: ”Danmarks nye verdensstjerne tjener millioner af kroner på historien, og hun fortjener så men hver en krone. Men hun har ikke patent på dens udlægning, for hun har solgt den til alle os, der godt kan lide at se tennis, læse sportssiderne i avisen eller bladre i alle magasinerne”.

 

Bogen fremstår som en meget lang og indgående baggrunds-avis-artikel uden input fra hovedpersonerne selv. Og som sådan læser man den naturligvis også! Men når det er sagt, så står jeg som læser tilbage med et klart billede af en meget ambitiøs idrætskvinde, som er nået så langt som hun er – måske fordi hendes far har været en dominerende aktør hele vejen igennem. Caroline Wozniacki står lysende beskrevet og bekræfter det billede af hende, som jeg tidligere har mødt i pressen: En talentfuld, ambitiøs og meget medievant 19-årig Miss Sunshine.

 

Balladen, der var lagt op til, synes jeg har været overdrevet. Ja, der er beskrivelser af både faderens uldne sider og Team Danmarks støttekoncept, som blev praktisk fortolket. Men der er langt mere end det. Den er velskrevet og interessant læsning. 

 

Bogen kan sagtens give bolden op til en diskussion af, hvordan vi i Danmark arbejder med talenter, og hvad der skal til for at komme til tops på verdensranglisterne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *