Min ukendte bror

Anmeldt af Ib Ahnfeldt

lyngsø

Niels Lyngsø: Min ukendte bror

Gyldendal 2015

320 sider

Pris 300 kr.

Niels Lyngsø har siden 1992 skrevet digte og en enkelt roman i 1992. Dette er således hans anden roman, og den er vellykket. Titlen er lidt mystisk, den antyder, at der er et jeg, men bogen fortæller ikke hvem dette jeg er. Hovedpersonen Hans- Peter optræder ikke som ”jeg” person, så der er en fortæller. Hvem denne fortæller er, ved jeg ikke, men ”jeg” personen optræder flere steder, hvor læseren siger hovsa, hvad er nu det? Lad det ligge. Hans-Peter møder vi på helikopterplatformen på toppen af Rigshospitalet. Her venter han på, at et rumskib skal komme og samle ham op. Naturligvis bliver han pågrebet og indlagt på psykiatrisk afdeling, og hans liv bliver rullet op gennem samtaler med en psykoterapeut. Han har levet sin barndom i Skovlunde, hvor han havde omgang med personer på den nærliggende flyveplads. Han er ekstremt godt begavet og interesserer sig meget for rumforskning, og så behersker han jeg ved ikke hvor mange sprog, både antikke og levende. Vi får hans udvikling i skolen og i forhold til kvinder, og der går ham det godt, til han ruinerer det hele. Jeg sidder uforløst, hvordan går det ham, al den kærlighed og alle de goder, han har, er de bare væk? Det er en psykologisk spændingsroman uden mord og vold. Den er ekstremt læseværdig, men jeg vi have mere. Hvad sker der denne rodløse Mensa fyr? Du skal til det igen Lyngsø, Giv mig mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *