Meyers bageri

Anmeldt af Eline Andersen

 

 

Claus Meyer: Meyers bageri

Lindhardt og Ringhof 2009

223 sider

Pris 299,95 kr.

 

Egentlig holder jeg af at hælde lunkent vand ned i bagefadet – krymle gær i – hælde alt godt fra melskuffen ned og en sjat salt til sidst. Så har jeg brød, der er forskelligt fra gang til gang – alt fra lækkert luftigt til klamt klægt. Og sådan må det nu en gang være, hvis man ikke følger en opskrift.

 

Meyers bageri kommer med ikke mindre en 70 opskrifter på alt brød fra rugbrød til æblemuffins. Desuden gennemgår han en lang række af bageingredienserne – så ”alt godt fra suffen” pludselig får karakter og egenskaber. Nu ser jeg for første gang, hvorfor brødet tidligere blev mere klægt. Nu forstår jeg, at jeg også kan bruge min surdej til hvedebrød – at jeg kan lave surdej af æbler og at mine spelt-poser er guld værd i køkkenet.

 

Endelig en bagebog, som giver mig lyst til at følge opskrifterne – måske ikke slavisk – men så i hvert fald tematisk og med en lagt bedre indsigt end tidligere. Den bog skal ikke samle melstøv – den skal bruges ofte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *