Malmösyndromet

Anmeldt af Eline Andersen
Malmosyndromet

Keld Broksø: Malmösyndromet
Ambush Books 2022
402 sider
Pris: 229, 95 kr.

Pyha, Keld Broksø! Hvordan pokker fik du lige kombineret tonen fra ’Broen’ med den aktuelle og frygtelige krig i Ukraine? I Malmösyndromet kommer forfatteren, Keld Broksø, med et bud på en højspændt krimi ,som lægger sig uhyggeligt tæt op ad de kriser og krige, som lige nu ryster Europa. Krigen i Ukraine, uroligheder i Malmø.

Det er en krimi om illegale våben, som trækker spor fra både Ukraine, Sverige, Danmark og Frankrig. Danske og svenske politikere skal forholde sig til ikke blot det nordiske naboskab men også et flosset Europa.

Grunden under demokratiet ryster, og der er ingen ’plejer’ længere i de beslutninger, som skal og må tages for at genoprette roen. Egentlig har jeg lidt svært ved at læse krimien, fordi den som sagt lægger sig uhyggelig tæt op ad virkeligheden. Det er både en styrke og en svaghed ved romanen. Nu, hvor jeg har lagt bogen til side, vil jeg dog gerne give den mine varmeste anbefalinger – den er udover at være spændende – også meget velskrevet. En fryd at læse…. Ligesom Kelds tidligere krimier 😊