Lederskabet i balance

Bog modtaget som anmeldereksemplar
Anmeldt af Eline Andersen
Lederskabet i balance

Louise Sparf: Lederskabet i balance
Akademisk Forlag 20221
86 sider
299,95 kr

Dit valg, din beslutning, dit lederskab, skriver Louise Sparf i sin lille bog om regenerativ ledelse og vejen mod den femte industrielle (R)evolution. Bogen henvender sig primært til ledere og handler om, hvordan vi finder nye veje og tilpasser os i moderne ledelse.

Bogens sigte er at fremlægge og diskutere, hvordan ledelse og ledere kan genfinde en balance mellem produktivitet og restitution. Dertil konkluderer Sparf, at der ikke findes en universel opskrift, men at ledere skal betragte ”deres lederskab i balance som, at du står på et vippebrædt, hvor du kontinuerligt skal justere og tilpasse til situation, miljø og omgivelser”. (s. 186)

Det var faktisk en meget interessant bog, selvom jeg var lidt kritisk i starten  – dels fordi jeg ikke selv er leder, og dels fordi jeg var lidt ramt af de fine ord som regenerativ og mental bæredygtighed. Men bogen er slet ikke så akademisk, som jeg troede. Der er både fortællinger fra forfatterens eget lederskab og eksempler fra den virkelige verden. Så hermed stor anbefaling herfra!