Insekter og andre smådyr

Anmeldt af Eline Andersen
Insekter og andre smådyr

Lars Thomas: Insekter og andre smådyr
Koustrup & Co 2023
128 sider
89,95 kr

Det kribler i fingrene, når man første gang tager Lars Thomas’ fine lille bog i hånden. Insekter og andre smådyr er både fascinerende og indimellem lidt skræmmende. Mest fordi jeg ikke rigtigt kender dem endnu. Med denne bog har jeg lært flere småkryb at kende, og nogle af dem har jeg også lært at holde af.

Indrømmet: Jeg er ikke begejstret for sølvkræ – hverken med eller uden skæg. Men jeg holder af myrerne, smo er flittige og en vigtig soldat i naturen, jeg elsker guldsmedene, og synes at det er spændende med alle de forskellige lus – barklus, boglus og bladlus – og så arbejder de jo nærmest sammen med myrerne.

Jeg kan klart anbefale denne bog til alle, som gerne vil sætte navne og funktioner på insekter og smådyr – den er ligetil med masser af illustrationer og fotos. Nu har jeg den liggende på priklebordet, for der er der altid en masse smådyr, som suser ud og ind.