Hviskeleg

Anmeldt af Eline Andersen

 hviskeleg

Arne Dahl: Hviskeleg
Oversat af Anders Johansen
Modtryk 2011
479 sider
Pris 299 kr.

Arne Dahl fortsætter sin række af krimier om A-gruppen i Sverige med en uafhængig krimi, Hviskeleg. A-gruppen er nedlagt men en række af medlemmerne er blevet flyttet over i en international og meget hemmelig enhed Opcop. Opcop er en ny operativ enhed under Europol, og før gruppen egentlig er aktiveret sker der en række hændelser i London og Sverige, som med lynets fart sætter skub i gruppen.

Dette er en krimi på tværs af landegrænser, og hvor kun den specielle internationale konstallation af operative folk fra flere forskellige lande kan stykke de fragmenterede hændelser sammen til, noget, der giver mening. Vi er altså hvirvlet ind i en kriminel udlægning af verden, som strækker sig fra Haag over Sverige, USA, England, Italien, Letland og resten af verden sådan set også.

En kineser bliver kørt ned under London Summit, hvor verdens rigeste lande mødes og taler om den verdensomspændende krise. En kvinde findes myrdet i en park – hendes sidste besked er til den nye (og hemmelige) operative enhed under Europol. Men hvem har hvisket om denne enhed? Opcop lytter til hvisken – forfølger sporet verden rundt… Mens sidder en teenager, Johannes, i Sverige. Han er søn af den møbelfabrikant, som egentlig er den, der sætter Opcop i gang med deres opgave. Johannes har set og høre mere end godt er.

Det er en højspændt krimi, og i alle de her mange internationale relationer er det Johannes, som på en eller anden måde holdt fast i mig – satte sine spor i krimioplevelsen – og der går nok lidt tid, inden jeg helt har rystet uhyggen af mig…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *