Hippie 1

Anmeldt af Eline Andersen

 Hippie 1

Peter Øvig Knudsen: Hippie 1
Gyldendal 2011
527 sider
Pris 349 kr.

500 siders fornøjelig historieudlægning af tre år og 74 dage, som på mange måder forandrede verden – i hvert fald for Danmark. Peter Øvig Knudsen har tidligere samlet materiale og skrevet om stikkerlikvideringer efter 2. verdenskrig og om den kriminelle gruppe, Blekingebanden. I Hippie 1 der det Thylejren, som Øvig Knudsen tager under kærlig behandling. 

Thylejren var et socialt eksperiment, hvor unge hippier valfartede til Thy for at afprøve nye måde at leve sammen på i forsøget på at skabe et anderledes samfund med totalt demokrati og frie lyster….

Øvig Knudsen tager læseren med dag for dag og følger en række af de mennesker, der tog til Thylejren. Han fremlægger deres øjenvidenberetninger og blotlægger de interessante erindringsforskygninger en sådan øvelse giver.

Vi kommer ind i det store eksperiment og få et blik ind i de forandringer Thylejren og dets indbyggere var med til at skabe. Vi ser vindere og tabere og vi får en lille forståelse af, hvilke mekanismer – også kapitalistiske – som kom i sving der i 1970.

Det er en meget moderne historieskrivning – det er en spændende formidling af en tid, som næsten er til at tage og føle på og så alligevel så langt væk. Bogen er suppleret med både e-bog, lydbog og en app – altså i bedste moderne stil – en tværmediel konvergens. Det er helt klart en bog, jeg kan anbefale.

 Hippie 1 er 1. bind, så jeg glæder mig til bind 2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *