Få den ud

Bog modtaget som anmeldereksemplar
Anmeldt af Eline Andersen
Få den ud

Kristin Sørum: Få den ud – sådan udgiver du din egen bog
Spitzen Publish 2022
280 sider
219,95 kr.

Noget anderledes læsning: En gennemgribende gennemgang af alle de mange, forskellige overvejelser, opgaver, udfordringer og muligheder, der ligger for dem, der gerne vil skrive og udgive deres bøger. Det er samtidigt et farvel til den traditionelle bogudgivelse – og det er her Kristin Sørum starter. Hun er selv stifter af forlaget, Spitzen Publish, og ved helt klart, hvad hun taler om.

Jeg sidder med en bog i hånden, som vejer lige præcis så meget, som sådan en bog skal. Dens omslag har en lækker coat, og forsiden appellerer til min fantasi. Sådan sidder jeg som bogblogger tit – altså med en bog i hånden og lader mig oplyse og underholde. Men ikke før denne bog, har jeg skænket det mange tanker, at der i hver en bog ligger en proces, som Sørum beskriver.

Jeg kan godt se, at bogens tyngde ikke kun kan måles i gram og sider, men i langt højere grad i tilrettelæggelse, produktion, udtryk, promovering og  ting som praktik, pligt og pris. Med denne fine beskrivelse kommer man som aspirerende forfatter fra rookie til rockstar. (Som sidste kapitel hedder)

I processen dukker også bogbloggere op – og også www.god-bog.dk – hvilket i min optik er et rigtigt godt eksempel på, at vi har brug for hinanden – og tak for det.