Bag banegården ligger havet

Anmeldt af Eline Andersen
 
 
Jutta Richter: Bag banegården ligger havet
Høst og søn 2003
78 sider
Pris 159 kr
 
Hvad sker der, når man drømmer om sol og saftevand? Hvad sker der, når man sammen med sin bedste ven beslutter at leve drømmen ud? Hvad sker der, når man sælger det dyrebareste man har?

"Bag banegården ligger havet" er en højtlæsningsbog for børn og voksne. Den handler om den lille dreng Nieren, som er flygtet fra sin mors voldelige kæreste, som har slået moderen ihjel. Nieren er havnet blandt gadens overlevere. Her møder han Kosmos, som har overlevet mange, mange år blandt gadens parlament.

Nierens mor har fortalt ham, at han har en skytsengel. Skytsenglen passer på Nieren, når hans mor ikke er der. Denne skytsengel sælger Nieren til Dronningen for at få penge til at kunne tage ud til havet og åbne en saftevandskiosk sammen med vennen Kosmos.

Det går op for Nieren, at livet netop handler om at have sin skytsengel: "Hvis jeg ikke længere har nogen skytsengel, så er jeg færdig, forstår du ikke det", siger Nieren til Kosmos. "Så falder jeg ud af vinduet, og der står ikke nogen busk neden under. Så er der bare beton."

Bogen er skrevet i et klart og godt sprog, som fanger børnene. Selvom handlingen er henlagt til mildere breddegrader end de danske, så går budskabet ind også hos børnene: Man skal passe på sine venner, man skal drømme og man skal for alt i verden kunne tage ansvar for sig selv og sine handlinger.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *