Alfabet og Sommerfugledalen, lydbog

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup
 
 
Inger Christensen: Alfabet og Sommerfugledalen

Lydbog indlæst af forfatteren

Gyldendal 2009

Pris 199 kr.

 

Lyrikeren Inger Christensen døde for nyligt kun 73 år gammel, og dermed mistede vi en af Danmarks allerbedste lyrikere. Nu har Gyldendal udgivet denne lydbog, der kommer til at stå som et requiem for forfatteren. Og det er velvalgte digte som er med i samlingen.

Specielt sommerfugledalen er imponerende og fortjener nogle kommentarer. Det er en sonetkrans. En sonet består af 2 fireliniers strofer efterfulgt af to tre liniers strofer, og der er ret stramme regler for, hvordan de skal bygges op. En sonetkrans består af 15 sonetter, hvor den efterfølgende sonet skal begynde med den forriges sidste linie. Den afsluttende sonet skal indeholde begyndelseslinien i de 14 foregående sonetter. En sonetkrans kan være åben eller lukket, og den foreliggende er en åben sonetkrans. Den er fabelagtigt godt lavet, og det er imponerende, at man inde i de stramme regler kan levere stor lyrik.

Forfatterens indlæsning er tydelig, næsten messende, og den passer godt til de fremlagte digte. Lidt over en time med denne CD er en time i godt selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *