Det ender godt

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup
 
 

Johannes Møllehave: Det ender godt

Kristeligt dagblads forlag 2009

246 sider

Pris 249 kr.

 

Johannes Møllehave er ikke blevet træt af at lave samtalebøger, og vi er ikke blevet trætte af at læse dem. I den foreliggende udgave har chefredaktør og adm. direktør for Kristeligt Dagblad Erik Bjerager stillet Møllehave en række præcise og korte spørgsmål om troen, om døden, både dødsprocessen og dødslejet, om opstandelsen og det evige liv. Møllehave er så kvalificeret som nogen til at besvare disse spørgsmål. Han har selv været gennem belastende sygdomme og har følt depressionen, der kan følge med; han har gennemlevet sin kone Herdis død, og han har i sit embede været tæt på døende mennesker.

Møllehave er en Ja-siger, et menneske, der ønsker at give. Man skal leve sit liv således, at selv bedemanden vil være ked af det når man dør. Siger Møllehave. Bogen er ikke uden humor. Ved du f.eks. hvor langt der er fra et klap på skulderen til et los i røven? Ca. 40 cm.

Bogen henvender sig til alle, der tænker over døden, og hvem gør ikke det? Den er med sin positive udlægning en trøst for de angste – også selv om man ikke har den religiøse tank at trække på, når det kniber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *