Zarens datter

Anmeldt af Eline Andersen

Gill Paul: Zarens datter
Hr. Ferdinand 2023
423 sider
279,95 kr

Bøger læses i en samtid, også selvom handlingen foregår i en fortid. Denne fine bog om Zarens datter udspiller sig i 1914, på det tidspunkt, hvor folket var ude efter zarfamiliens hoveder og hvor Rusland var i store uroligheder.

Jeg kan næsten ikke læse noget, der minder om en by i Rusland, uden at jeg kommer til at tænke på de forfærdelige kampe mellem Rusland og Ukraine netop nu. Jeg kommer også til at tænke på alle de menneskeskæbner, som ikke selv har valgt at stå midt i krig og ødelæggelse.

I Zarens datter møder læseren Tatjana, som er zarens datter. Mennesker skal leve og overleve i krig og uroligheder. Og det gør Tatjana også – hun forelsker sig i Dmitri, som er ét af urolighedernes mange ofre. Vi springer fra fortid til nær nutid, 2016, hvor en unge kvinde har søgt tilflugt i den amerikanske ødemark. Hun er ramt af kærlighedens største udfordring, utroskab. I sit eksil finder hun et gammelt og smukt smykke. Smykkets historie får Kitty Fisher til at søge tilbage i fortiden, hvor hun opdager familiens hemmeligheder.

Denne bog kan du godt læse, his du kan lide konstruktionen fortid – nutid – genopdaget fortid – i et kærlighedshistorie om krig og tab, fjendskab og forsoning.