Vrede – en mulighed for forandring

Anmeldt af Eline Andersen

Vrede

Helene Lysekilde Goldberg: Vrede
Indre ro bog 2021
150 sider
Pris: 249 kr

Helene Lysekilde – ja, jeg vælger blot de to første navne 😊 fordi jeg ved at Helene betyder den lysende og fordi Lysekilde nærmest er helt symbolsk for denne bog. En kilde til lys i vredens mørke. Ja, okay – så heller ikke mere navnesnak. Her er en bog, som lysende eksempel på et lille, brugbart værk for både vrede, mutte og uafklarede sjæle. Det er sjældent, at jeg læser en bog, hvor jeg ligger i forskellige stillinger, trækker vejret dybt og siger indiske ord for mig selv. Men det gør jeg med denne bog og gør det gerne. Bogen tager læseren ind i vredens forskellige perspektiver og viser vejen ud af vredens favntag. Og den gør det med letforståelige introduktionsafsnit, øvelser på gulv og refleksionsøvelser.

Et af perspektiverne på vrede henter Lysekilde i buddismens tilgang; at vrede ophører, når vi accepterer livets sandheder. Den tilgang kan jeg særligt godt følge og lide. Ligesom jeg godt kan lide Lysekildes fine, lille bog.