Vold og magt

Anmeldt af Eline Andersen

 

 

 

Elsebeth Egholm: Vold og magt

Politikens Forlag

379 sider

Pris 300 kr.

 

”Du gør det rigtige – bare på den forkerte måde” siger Dicte Svendsens kæreste. Dicte er hovedpersonen, hun er kriminalreporter på Stiften og roder sig i denne fortælling – igen – kunne man driste sig til at sige – ud i gråzonen mellem forbudt og tilladt.

 

Som inkarneret Egholm-fan var de to bomber, der sprængte i Århus, en oplagt mulighed for at lægge hverdagen til side for et par dage og finde sin indre Dicte frem. Jeg kan ikke stå for Dictes uforfærdede moslen rundt som en hund i et spil kegler og med de allerbedste intentioner. Hun gør det rigtige men bestemt ikke altid på den rigtige eller korrekte måde. Hun styres af moderlig kærlighed til en søn, hun ikke kender, hun styres af ambitioner, intuitioner og pludselige indfald. Og som læser kommer vi ind under huden på samfundets ofre i endnu en hæsblæsende krimi.

 

Egholm har stadig en præcis pen og øje for plot. Egholm formår også at sætte spørgsmål ved, hvad der sker, når dem, der har magt udøver vold. Det er absolut en god bog – som jeg varmt kan anbefale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *