Det sidste barn

Anmeldt af Eline Andersen

 

 

John Hart: Det sidste barn

På dansk af Mich Vraa

Hr. Ferdinand 2009

445 sider

Pris 299 kr

 

Johnny Merrimon smykker sig med fjer fra en ørn, brænder biblen og cykler rundt i sit kvarter. Han er ikke nogen helt almindelig dreng, men han har en mission – nemlig at finde sin tvillingesøster, som forsvandt sporløst, da de var 12 år gamle. Der er gået et år, og kvarteret er blevet kortlagt: hvilke grumme eksistenser bor hvor, hvem sover med hvem og hvorfor.

 

Kriminalassistent Hunt, der i sin tid blev sat til at opklare sagen om Johnnys søster, kan ikke slippe den. Tanken om den forsvundne pige og hendes sønderknuste familie nager ham dag og nat. Hunt holder øje med Johnny og forsøger at få ham til at stoppe sin farefulde efterforskning.

 

Endnu en ung pige pludselig forsvinder, og det står hurtigt klart, at Johnnys selvbestaltede eftersøgning gennem det forgangne år har givet ham en viden, som end ikke politiet har.

 

Det sidste barn er en fremragende krimi med spændingen i top. Som læser holder man af den martrede Johnny, den ligeså martrede Hunt og ønsker for dem begge at sagen opklares, så de kan få ro i sjælen. Som læser må man æde den ene side efter den anden – for man er ikke spor mæt. Før bogen er helt slut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *