Tyvenes by

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup
 
 

David Benioff: Tyvenes by

Politikens forlag 2008

284 sider

Pris 249 kr.

 

Byen er Leningrad i 1942 under den tyske belejring. Vores helt Leo plyndrer en tysk pilot, der falder død ned i byen, men han bliver fanget og skulle efter reglerne henrettes. Men han køres til en oberst, hvor han sammen med en desertør benådes, hvis de i løbet af fem døgn kan skaffe et dusin æg til oberstens datters bryllup. Der er intet spiseligt i byen og da slet ikke æg. Det fryser 30 grader, og kannibaler sælger pølser lavet af hakket menneskekød på torvet. Boligblokke styrter sammen, hunde bliver til bomber, og frosne soldater bliver til vejskilte. Leo og desertøren må gå ud gennem fronten ud på landet for at skaffe de æg.

Alt dette er der blevet en god historie ud af, og fortællingen river sin læser med. Der er mødet med partisaner og feltmadrasser, et skakspil på liv og død og uendelige vandringer i frostnatten forfulgt af tyske soldater.

Skaffer de de æg? Overlever de overhovedet? Der er nok af spænding i denne bog og i nogle timer fryser man og sulter i Leningrads frost- og sultehelvede. Den får min bedste anbefaling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *