Anmeldt af Eline Andersen
Thomas Rode: Stenalderkost
Politikens Forlag 2012
260 sider
Pris 300 kr.
Nogle kogebøger er mere appetitlige end andre. Thomas
Rodes Stenalderkost hører helt klart til i gourmetklassen. Der er et meget smukt billedforløb gennem bogen, hvor
Rode som nutidsmand tvinges ind i stenaldermandens rolle – og så er der
præsentationerne af de enkelte retter – let og lækkert – og lige til at spise.
Opskrifterne baserer sig på tankerne om stenalderkost –
og godt fortolket af nutidens muligheder for råvarer. Og som Rode selv siger et
sted i bogen, så skal det kunne lade sig gøre, at følge bogens opskrifter og
anvisninger i en moderne hverdag.
Der er i alt 87 smagfulde opskrifter, baseret på frugt, nødder, bær, æg, fisk, kød og grøntsager, og alle disse bygger på de smagsnuancer, det moderne menneske i dag sætter pris på.
Stenalderkost er én af de kogebøger, som nu ligger fremme i køkkenet som redskab, inspiration og kunstnerisk oplevelse.
Velbekomme!