Næsten vegetar

anmeldt af eline andersen

Anders Kvorning & Malte Gaarde Meyenburg: Næsten vegetar
Muusmann Forlag 2023
192 sider
299,95 kr

“Næsten Vegetar” er kogebogen for dem, der elsker grøntsager… men stadig sniger lidt kød ind på tallerkenen, når ingen kigger. Forfatterne har taget klimaforandringerne til sig og sagt: “Lad os spise grønnere, men uden at blive fanatiske!” Resultatet? En kogebog, der balancerer mellem vegetarisk hengivenhed og kødelig fristelse. Her får kødet en birolle – tænk på det som den akavede ven, der altid dukker op til festen uden invitation.

Opskrifterne spænder fra “næsten klassisk” til “hvad sker der for den ret?”, og hver eneste en er en hyldest til hjemmekokkens ambitioner (og deres evige kamp med tid og ingredienslister). Klar på 30 minutter? Tjek. Kendte ingredienser? Også tjek. Det er den perfekte bog for dem, der gerne vil redde planeten, men ikke helt er klar til at sige farvel til bacon.

Og lad os ikke glemme bogens hyldest til madens magi: farver, aromaer og det at skabe noget skønt i køkkenets kaos. Det er en bog, der siger: “Kom, lad os lave grøntsagerne til festens midtpunkt – og husk, lidt kød skader aldrig.” “Næsten Vegetar” er til hverdagshelte i køkkenet, der vil være grønnere uden at gå helt i grønt.