Mig ejer ingen

Anmeldt af Eline Andersen

 

 

 

Åsa Linderborg: Mig ejer ingen

Lindhardt og Ringhof 2008

263 sider

Pris 249,95 kr.

 

Mig ejer ingen er en usentimental og dybt gribende beretning om en far og hans datter, en far, der elsker sin lille pige overalt på jorden, og som bestræber sig på at give hende et ordentligt liv.

 

Åsa Linderborg skriver en biografi om sin barndom og opvækst hos sin far, som hun blev alene med, da hun kun var fire år gammel. Moderen forlod dem til fordel for en ny mand og en ny familie.

 

Åsas far, Leif er metalarbejder. Han siger selv, at han er bedste på Metallverken i Västerås. Leif drikker både øl og stærkere sager. Han har så meget smerte, som skal dulmes. Han er udslidt og dødtræt. Han er en tragisk fyldebøtte set med andres øjne. Åsa ser ham også som sin kærlige far, der i de første år stadig har humoren med sig, og som ønsker at skabe et ordentligt hjem for Åsa.

 

Det er en meget grum fortælling om, hvordan en opvækst kan forme sig. Helt konkret tænker jeg som læser, at det er underligt, at Åsa er kommet igennem sin barndom så umiddelbart sund i sjælen. Og helt konkret tænker jeg, at man ikke skal langt væk for at opleve helt andre opvækstvilkår end dem, jeg selv har fået. Måske kun ned til bænken i byparken! En meget tankevækkende og læsværdig bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *