Mærkedage

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup
 
 
Jens Smærup Sørensen: Mærkedage
Gyldendal 2007
409 sider
Pris 219 kr
 

Denne samtidshistoriske slægtsroman tager sit udgangspunkt i 3 store fester. En konfirmation, en sølvbryllupsfest og en 6o års fødselsdag henholdsvis i 1934, 1967 og 2003. Vi er i et bondemilleu, hvor hovedpersonerne er to familier, der er indgiftet med hinanden. Hele fortællingen fremstår i et fortællende sprog som indre monologer, men det lykkes godt for forfatteren, som let springer fra person til person samt fra tidsperiode til tidsperiode. Igennem det span af tid på 60 år, som romanen spænder over, følger vi den gamle bondestand i landsbyen Stavn. Vi er med, da landbruget brydes op og bliver til en industri. De sociale skel udjævnes, og der er nu også kommet akademikere ind i slægten, der også geografisk har fået internationale grene.

Vi bliver i familie med personerne og sidder spændt og venter på, hvordan det går dem. Det er jo voldsomme forandringer, der sker, men tolket gennem et sindigt jysk temperament bliver de til at bære.

Denne bog er en hyggeroman, som lige passer til en vinterweek-end. Vi ønsker jer god læselyst, I vil ikke blive skuffede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *