Killer, Killer

Anmeldt af Eline Andersen

killer_0
Morten Ellemose: Killer, Killer
Gotisk Krimi  2014
302 sider
Pris 182 kr.

Indrømmet: Jeg læser normalt ikke blodige romaner – for jeg bliver hjemsøgt om natten af karaktererne. Derfor har bogen Killer, Killer ligget længe på natbordet med sin voldsomme titel og naget mig – naget mig med det plot, jeg var sikker på at skulle bevæge mig ind i – naget mig som anmelder – kunne jeg overvinde angsten for uhyggen og kaste mig ud i den drabelige læsning.
Det blev Halloween-tid – hvor uhyggen er blevet stueren og efterårsferien har lagt sin beroligende langsomhed ned over ugen. Begge unger er ude af hytten og romanens udfordring skriver sig med blodspor ind i eftermiddagen, når en seriemorder sætter valget op mellem datter eller søn. Hvem kan tage et sådan valg? Og hvem kan være så ondskabsfuld?
Handlingen udspiller sig i New York, hvor en seriemorder er løs. Vi følger vicekommissær Anatolli Barritsch. Han og assistenten Karen Walsh er sat på sagen og de får hjælp Mordechai Rheingold, som er religionshistoriker.
Læseren bliver vævet ind i et blodigt plot, der både involverer gammel hævn, skjult broderskab og bødler.  Romanen er skrevet i højt tempo og man bliver hurtigt lidt forpustet af tempo og voldsomhed – men hvis man skal supplere græskarmanden foran døren med lidt blodig lekture her i efterårsmørket – er Killer, Killer helt klart et oplagt bud”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *