Jomfruerne

Anmeldt af Eline Andersen
Jomfruerne

Alex Michaelides: Jomfruerne
Oversættelse: Nanna Lund
Hr. Ferdinand 2021
392 sider
Pris 300 kr

Jeg synes, at Michaelides flere steder nævnes i forbindelse med sin debutroman, Den Tavse Patient. Og den slugte jeg også selv for et par år siden. Derfor var det med forventning at jeg kastede mig over hans seneste thriller, Jomfruerne. Den er på mange måder væsensforskellig fra den tavse patient. Og dog har den samme intense undertone, som gør, at det er svært at lægge bogen fra sig.

Der er fra første side en nysgerrighed og klare referencer til oldtidens græske mytologi. Grækerne havde også sans for drama og tragedier, og det er netop hvad denne thriller er bygget op omkring. Mariana Andros er i sorg efter at have mistet sin elskede på en ferie, hvor han druknede. Deres plejedatter går på universitetet i Cambridge, hvor de selv mødtes for år tilbage. På samme universitet bliver plejedatterens veninde fundet brutalt myrdet, og hendes lærer Edward Fosca kommer i søgelyset. Han underviser i netop de græske tragedier og har tilsyneladende et vandtæt alibi.

En glimrende krimi med alle de nødvendige elementer for at være en page-turner: hemmeligheder, tragedier og ikke mindst mord.