Ind i vildmarken

Anmeldt af Eline Andersen

 

 

Jon Krakauer: Ind i vildmarken

Lindhardt og Ringhof 2008

230 sider

Pris 69,95 kr.

 

Denne lille bog er en fascinerende fortælling om en ung mand, Chris McCandless, som i 1992 drog ind i vildmarken i Alaska. Han havde givet sin lille formue til en fond mod sult og brændt sine kontanter. Fire måneder senere fandt man hans opløste lig. Chris havde netop taget en universitetsgrad, han kom fra en velstående familie og han var både musikalsk og havde venner.

 

Fortællingen er stykket sammen af Chris egne dagbogsoptegnelser samt de beretninger, som folk, Chris mødte på sin tur, kunne bidrage med. Desuden væver forfatteren sine egne bjergbestigningsoplevelser som ung ind i fortolkningen af Chris historie. Chris passede ikke ind i forestillingen om det typiske vildmarksoffer. Selvom han var ubesindig, uskolet i hvordan man begår sig i vildmarken og uforsigtig på grænsen til det dumdristige, så var han ikke inkompetent – han ville ikke have overlevet i 113 dage, hvis han havde været det.

 

Med denne bog bliver man nødt til at reflektere over sin egne vildmarksdrømme og fremmedhed overfor naturen. Læs den i haven – der hvor katten jager musen – og hold havedøren åben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *