Aldrig mere fri

Anmeldt af Eline Andersen

 

 

Sara Blædel: Aldrig mere fri

People’s Press 2008

374 sider

Pris 299 kr.

 

’Aldrig mere fri’ er fjerde uafhængige bind fra Sara Blædels hånd. Det er en krimi, som udspilles i hovedsageligt København – men med udstikkere til specielt de baltiske lande og Serbien.

En kvinde findes brutalt myrdet – hun er slagtet i en gård i kødbyen. Mordet virker udansk og det faktum, at kvinden tilsyneladende er prostitueret fra Østeuropa, får Louise Rick fra Drabsafdelingen på en udsædvanlig hæsblæsende opgave. Louises veninde, journalisten Camilla, hvirvles også denne gang ind i begivenhederne.

 

Sara Blædel er lige præcis en tand mere ’ond’ mod læseren. Hun myrder ganske enkelt den sidste rest af ’sådan levede de lykkeligt til deres dages ende’ – og formår så alligevel at kompensere mordet med overvejelser om, hvordan skæbner søger og søges. Det er en god, dansk krimi, som varmt kan anbefales.

 

Sara Blædel, født 1964, er journalist. Hun debuterede i 2004 som krimiforfatter med Grønt støv, den første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick fra Drabsafdelingen på Københavns Politigård. Hun fik sit store gennembrud i 2005 med andet bind i serien, Kald mig Prinsesse, som i 2007 blev fulgt op af tredje bind, bestselleren Kun ét liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *