I gudernes hænder

Anmeldt af Eline Andersen

 

 

Michael Jeppesen: I gudernes hænder

Lindhart og Ringhof 2010

272 sider

Pris 249,95 kr

 

Michael Jeppesen gør det igen: hudfletter os og det danske samfund – og vores politikere især. I bogen Før ørerne falder af – om valgkampen i 2005 var det Lykketoft og ikke mindst Fogh Rasmussen, der stod for skud. Nu er der kommet nye politikere til podiet: Lille Lars Løkke, som står i spidsen for det danske værtskab af COP 15 – klimatopmødet, som løb af stabelen i december sidste år.

 

I gudernes hænder er Jeppesens seneste bog. Topmøder er et cirkus – det ved vi jo godt! Men når det kommer under Jeppesens kærlige behandling, så bliver cirkus et helt nyt begreb: både underholdende, skarpt og lidt ondt.

 

Under topmødet er Jeppesen på én gang med til at hjælpe aktivistgruppen The Yes Men med kampagner mod storindustrien, i Bella Centeret for at sove sin brandert ud i bederummet, hos tvivlsomme PR-folk til at skaffe folk deres fester, med Ida Auken på tur i el-sportsvognen Tesla, chauffør for milliardæren Richard Branson og forklædt som tjener i håb om at få lov til at kalde Arnold Schwarzenegger for mr. Stallone.

Jeppesen bruger sig selv – udstiller sig selv – udstiller aktivisterne – topmødedeltagerne – konen og sønnens første levering i potten. Helt igennem en toppræstation – om et topmøde  – som ikke altid var på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *