Frygt og fornuft i terrorens tidsalder

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup
 
 

Hans Jørgen Bonnichsen: Frygt og fornuft i terrorens tidsalder

People’s press 2008

300 sider

Pris 249 kr.

 

Hans Jørgen Bonnichsen har været chef for politiets efterretningstjeneste fra 1997 til 2006 og har derfor en solid erfaring i at vurdere terrortrusler og selve terrorens væsen. Det er der kommet denne interessante bog ud af. Bonnichsen går ind for handlinger, der er fornuftsbetonede og ikke følelsesmæssigt dikteret. Han går også ind for forebyggelse af kriminalitet og viser dilemmaet: Ved tidlig intervention forhindrer man en forbrydelse, men man kan mangle beviser, der kan føre til domfældelse. Et andet dilemma, der står klart er, hvor meget vil den danske borger afgive af sin personlige handlemulighed for at opnå øget sikkerhed? Er videoovervågning af byens strøg spiselig for danskere?

Terror problemet er pustet meget op. Der dræbes årligt 300 – 400 i trafikken, alligevel fortsætter vi med at køre bil. Flere dræbes af lungecancer, men vi ryger stadigvæk. Målt i denne skala er terrorproblemer ikke særlig stort i Danmark.

Det har været positivt at læse denne bog, som Bonnichsen skriver: Vi har ikke fået big brother is watching you, vi har fået big mama is taking care of you.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *