Flyt dig lidt

Anmeldt Hanne Sejer

Anja Vintov: Flyt dig lidt. Små skridt til store forandringer
Gads Forlag 2010
215 sider
Pris 229 kr.

Markedet bugner med selvhjælpsbøger af forskellige slags. De får det til at lyde så nemt at klare rygeafvænning, lægge om til ny livsstil, politisk korrekt børneopdragelse mv. Men denne lille bog gør en dyd ud af at sætte fokus på de helt små skridt. Dem, der skal til, for at du langsomt kan flytte dig, hvorhen du vil. Lidt som en kogebog, der anviser hvert enkelt skridt på vejen til en god middag. Konkrete cases er med til at forklare, hvordan andre har gjort. Og opgaver efter hvert kapitel giver dig mulighed for at arbejde målrettet og konkret med de problemstillinger, som er relevante for dig. På den måde er der ingen lette genveje, men gode anvisninger til at komme i gang og gøre noget ved nogle af de forhold i livet, som du har lyst til at ændre på. Og heldigvis behøver du ikke være kørt helt i sænk, før du griber til de små skridt. Metoden kan sagtens anvendes til at angribe mindre bump, som du synes bør ryddes af vejen.

Som med franske kogebøger, der inspirerer – også selvom man ikke følger ”opskriften” slavisk, er ”Flyt dig lidt” en rigtig god inspirator og påmindelse om, at større ændringer kan ske hen ad vejen, hvis man har fokus på det enkelte lille skridt og væbner sig med lidt tålmod.

Umiddelbart er bogen rettet mod folk, som føler, ”at livet indimellem er lidt op ad bakke”. Jeg tænker, at den også fint kan bruges til ganske små stigninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.