Duma Key

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup
 
 

Stephen King: Duma Key

Oversat af Michael Krefeld

Lindhard og Ringhof 2008

648 sider

Pris 350 kr

 

Stephen King har skrevet flere end 40 bøger, og en stor del af dem er blevet filmatiseret. Alligevel er hans bøger ikke rigtigt velanskrevne blandt det litterære publikum. Det er ufortjent. King skriver godt og han forstår at skrue en fortælling sammen med både spænding og gys. Denne bog er ingen undtagelse.

Edgar Freemantle er en rig og succesfyldt entreprenør. Han kommer svært til skade ved et uheld, hvor en kran vælter ned over ham. Han mister højre arm, hans hofte bliver knust og han får svære læsioner i hovedet. Det går ud over hans sprog, han har svære fantomsmerter, gangproblemer, og han kan ikke styre sit temperament. Ægteskabet går i stykker, og han søger ned til Florida, hvor han på kysten bor på en lille ø: Duma Key. Her blusser hans lyst til at tegne og male op i ham, og så kører historien lige så grumt, som kun King kan gøre det.

Bogen fylder 648 sider, og den kunne godt koges ned, men det ville næsten være synd. Man er i godt selskab med den, og jeg kan give den min bedste anbefaling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *