Det åbne land i hjertet

Bog modtaget som anmeldereksemplar
Anmeldt af Eline Andersen
Det åbne land i hjertet

Anne Marie Têtevide: Det åbne land i hjertet
Mellemgaard 2022
196 sider
199,95 kr

Olie og energikrise? Lyder det bekendt? Hvad så med Gouland og Tolakin? Ja til det første og måske nej til det sidste spørgsmål. Men der er en sammenhæng. I bogen ’Det åbne land i hjertet’ udspiller der sig dramaer med udgangspunkt i netop olie og energikrise. Læseren kastes ind i et samfund, som er præget af uro, fattigdom og indre splid.

Det er et fantasiland, Goulan, som år tilbage invaderede Tolakin for at at få fingrene i deres oliefeltet. Men Goulan lykkedes ikke med invasionen og kæmper nu med en energikrise. Krisen kradser og indbyggerne er oprørte. Mens der kriges i Goulan, har nogle udvandrere slået sig ned på en ø, Lunao. Det er så længe siden, og der er ikke kontakt mellem de tidligere udvandrere og indbyggerne i Goulan. Men sådan skal det ikke være fremover, hvis det står til kvinden Lou.

Dette er en fantastisk fortælling, som i min læsning, bygger på netop de elementer, som verdens krige og skærmydsler er skabt af. Hvis man er til fremmedartede stednavne og gammelkendte problematikker kunne denne bog sagtens være et godt bud på weekendlæsning.