Der var en gang en familie

Anmeldt af Eline Andersen
Der var en gang en familie

Morten Sabroe: Der var en gang en familie
Politikens Forlag 2021
240 sider
249 kr

Morten Sabroe har fængslet mig med sine romaner om kærligheden til sin far, mor og ikke mindst kærligheden til livet. Med skarp, humoristisk og ikke mindst kærlig pen hudfletter Sabroe, det der engang var en familie. I denne roman er det særligt forholdet til sin bror, som forfatteren giver liv. Han og storebroderen deler en vild ungdom indtil deres veje skilles på tærsklen til et alderdomshjem.

Når jeg læser Sabroe, så er det både for fortællingens skyld men i lige så høj grad for Sabroes formidable evne som formidler. Som når han skriver: ”… jeg bliver hængende indtil mine lemmer tørrer ind og rasler i vinden som visne blade og folk langt, langt nede på jorden løfter hovedet og siger: ”Hvad er det der hænger deroppe?” ”Det er Morten Sabroe, han ville ikke give slip, han hænger deroppe til evig tid som et minde over livets skønhed.”

Det er svært at komme efter som anmelder, når forfatteren i den grad leverer en magtdemonstration på ord og historie. Læs selv hele bogen – hele Sabroes forfatterskab!