Den danske lokkedue

Anmeldt af Eline Andersen

 

Henrik Brun: Den danske lokkedue
Turbine 2011
596 sider
Pris 299 kr.

Her er en krimi, som er skrevet som en krigsrapport. Der er sparet på det poetiske, og der er generøst øst af viden om Balkan og de politiske intriger og mafiatilstande. Og er man til meget Balkanbeskrivelse, så er Den danske lokkedue – en due, der er værd at fortære.

Ketil Brandt tidligere krigsreporter arbejder i Københavns Lufthavn efter han er kommet på kant med en spindoktor og har været i håndgemæng.  Hans gamle ven, Michael Jensen bor og arbejder i Slovenien. Nærmest samtidigt – og efter flere års tavshed mellem disse to venner, beslutter de hver i sær at tage kontakt til hinanden. Deres udstrakte hænder mødes ikke, da Michael Jensen findes myrdet dagen efter.

Herefter tager tingene fart. Ketil Brandt bliver brugt som en brik i et stor og beskidt spil, hvor der er mange skurke. Det handler om traffickin, menneskesmugling generelt, korruption. Ketil slår pjalterne sammen med den skønne slovenske journalist, Ines Sivonik, og sammen forsøger de at finde hoved og hale i de mange forskellige kriminelle aktiviteter og skurke for at forstå, hvorfor Michael Jensen skulle dø.

Dette er den første af en bebudet serie om journalisten Ketil Brandt, som er en glimrende og samlende hovedperson. Ser frem til næste bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *