Varslet

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup

Liz Jensen: Varslet

Politikens forlag 2010

Oversat af Mich Vraa

360 sider

Pris 250 kr.

 

Liz Jensen er en engelsk forfatter med danske rødder. Hendes bøger udgives på 20 sprog og har været nomineret til flere priser. Denne bog er hendes syvende, og den er solgt til filmatisering og TV.  

Vores heltinde hedder Gabrielle Fox. Hun har været udsat for en ulykke og er lam fra livet og nedefter. Af profession er hun psykolog, og i denne egenskab får hun job på et ungdomspsykiatrisk hospital, hvor hun kommer i kontakt med Bethani Krall, en skizofren pige, der har dræbt sin mor med en skruetrækker. Denne pige har usædvanlige evner, hun kan forudsige naturkatastrofer på dato og læse tanker —- eller kan hun ? Denne evne induceres af elektrochok, som hun konstant plager for at få. Gabrielle får kontakt med en estimeret fysiker, der er lige så interesseret i Gabrielle som i Bethani Krall, og så kører løbet med kærlighed, sex og truslen om den ultimative katastrofe.

Denne roman er meget velskrevet. Tegningen af personerne er skarp og præcis, handlingen er utroligt spændende. Alt i alt en læseoplevelse af de største i disse klimatider…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *