Ned til hundene

Anmeldt af Eline Andersen

 

 

Helle Helle: Ned til hundene

Samlerens Forlag 2008

158 sider

Pris 249 kr.

 

En 42-årig kvinde står af bussen og sætter sig på en bænk. Hun har netop forladt sin mand og aner ikke, hvor hun skal tage hen, eller hvad hun skal foretage sig. Med sig har hun blot en rullekuffert.

 

John og Putte inviterer kvinden ind i deres hjem og liv, installerer hende i hjørnesofaen. De lader hende tage del i deres tilsyneladende sorgløse og trygge tilværelse. En tilværelse, som også rummer naboen Elly, broderen Ibber og onklen Eskild. Sammen passer de Eskilds hunde, da han er indlagt på hospitalet.

 

Helle Helle skriver i et klart beskrivende sprog om dagliglivet, så enkelt og med en sans for dagligdagens små detaljer. Samtidig lægger Helle et lag af hverdagslivets skygge under dagligdagsbeskrivelserne, og man sidder som læser og balancerer på en knivsæg: Hvornår sker der noget virkelig grumt i idyllen? Og da grumheden går op for læseren, er det for sent. Måske skulle man lige gå en tur med hundene, inden mørket helt lægger sig? En formidabel lille fortælling med stor gennemslagskraft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *