Lars Christiansen – Fra spids vinkel

Anmeldt af Eline Andersen

Erik Juul & Jan Løfberg: Lars Christiansen – Fra spids vinkel
People’s Press 2008
341 sider
Pris 299 kr.

Mange sportsbiografier er ofte nogle sjove størrelser – og Lars Christiansens er ingen undtagelse. Fra spids vinkel leverer en underholdende blanding af kampreportager med minutiøs gennemgang af mål, pausestillinger, asists og afbrændinger og biografifortællinger om håndboldopvæksten i Vidar Sønderborg, barndomsvenner og familie, kæreste og kone.

Jeg kan ligefrem høre Lars fortælle løs – det er vel som en fortælling i omklædningsrummet, hvor der er evaluering og erindring. Vi hører om de forfejlede slutrunder, vi kommer med til guldrusen ved EM, og vi får også ganske kort den lidt trælse fortælling om OL. Det OL, som Lars gennem hele sin opvækst har ønsket at deltage i, det OL, som skulle være Ulrik Wilbeks ubrudte række af medaljemesterskaber og det OL, hvor det ikke lykkedes. Hvor medaljedrømme blev vekslet til en dum 7. plads.

Lars Christiansen fortæller også om dagligdagen i Flensburg-Handewitt og om forskellen på dansk og tysk mentalitet. Fra spids vinkel er mest af alt en biografi,  hvor Lars Christiansen giver sin version af, hvad der er sket med dansk herrehåndbold de seneste 20 år – og om at gå fra tegneseriehold til guldhold.

En glimrende biografi med spektakulære driblinger og masser af mål sat ind af landsholdets højrefløj, som vi kender ham fra banen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *