Kære fucking dagbog

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup
 
 

Henrik List. Kære fucking dagbog

Lindhardt og Ringhof 2009

384 sider

Pris 171,50 kr

 

Forfatteren til denne bog er 43 år gammel og journalist. Det er relevant fordi dagbogen omhandler en 15 år gammel piges tankesæt og handlinger nedfældet i en dagbog. Journalisten har nu ikke været alene om det. Han har fået hjælp fra piger i aldersklassen og deres dagbøger, så det i alt har taget ham tre år at skrive bogen. Kronologisk foregår bogen i perioden op til ungdomshusets rydning og vi er med på gaden i demonstrationerne omkring dette.

Kat, som skriver dagbogen er en 15 årig pige, som bor med sin mor og sin lillebror i en lejlighed i en forstad til København. Faderen er psykisk syg og spiller kun en ringe rolle i bogen

Kat er tidligere emo, nu punker defineret ved tøjvalg, musikvalg, selvdestruktiv adfærd, og hun skriver sit dagbogssprog fyldt med slang, forkortelser og andre udtryk, som jeg slet ikke kender. Der er kærlighed, meget kærlighed, sex, dagligdags foreteelser med op- og nedture i skolen og blandt kammeraterne. Der er en ordbog bagest i bogen over vendinger og forkortelser, men den er ikke dækkende til mit behov.

Bogen er for mig lidt svær at læse, for jeg kan ikke komme igennem den med min normale læsehastighed. Jeg skal hele tiden forholde mig til ord, som er anderledes.

Men bogen virker autentisk. Alt i alt er det en god bog, men den kunne godt være kortere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *