Ingen engel

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup

Jay Dobyns og Niels Johnson-Shelton: Ingen engel. Sådan infiltrerede jeg Hells Angels
Mrs Robinson 2010
Oversat af Jan Vandall
438 sider
Pris 199 kr.

Jay Dobyns voksede op i Arizona, USA, hvor han gennemførte en universitetsuddannelse. I 1987 startede han som ATF (United States Bureau of alcohol tobacco, firearms and explosives) undercover-agent, og som sådan har han infiltreret adskillige kriminelle miljøer, hvorfor han er højt dekoreret. I 2001 til 2003 var han ledende undercover agent i Hells Angels, og det er hans oplevelser i de år, som er basis for denne bog.

Bogen er skrevet af Niels Johnson-Shelton efter Jay Dobyns referat.

Vi får en nærmest dagbogsagtig beskrivelse af, hvordan Jay assimilerer sig med HA-miljøet, og den vanskelige procedure, det er at blive optaget som fuldgyldigt medlem. Hells Angels er en motorcykelbande med store amerikanske motorcykler. Personerne er jættestore med svulmende muskler og omfattende tatoveringer. De klæder sig i denimtøj med afklippede ærmer og læderveste med rygmærker, der bærer logoet for Hells Angel. De har foragt for loven, og vold og mord spiller en stor rolle for dem. Naturligvis er de bevæbnede med skydevåben og baseball-bats.

Jay kommer ind i miljøet, han kører på den rigtige motorcykel, klæder sig korrekt og kender sproget. Han blærer sig med at have lavet inkassojobs og med at have importeret illegale våben fra Mexiko. Jo længere tid han opholder sig hos HA, jo mere lever han sig ind i rollen, så han næsten glemmer sin familie.

Disse kæmpestore mennesker med deres store maskiner og tatoveringer er frygtindgydende at se på, men man får fornemmelsen af, at alt det mord og vold mest er noget, de har i munden.

Det er en interessant bog, der også er fængslende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *