Fader Vor

Anmeldt af Eline Andersen

fader vor 

Morten Sabroe: Fader Vor
Politikens Forlag 2011
293 sider
Pris 300 kr. 

Du som er i himlen – skrev Morten Sabroe – da han leverede en velskrevet roman om sit forhold til sin mor. Nu lægger Sabroe endnu en strofe til bønnen med Fader Vor, som er en tilsvarende roman om han far. 

Det er en lige så velskreven bog som bogen om moderen. Og der er ingen tvivl om, at var bogen om moderen svær at skrive, så var Fader Vor nærmest umulig at skrive for Sabroe. Denne kamp om ordet, historien, følelserne og formidlingen nærmest skriger gennem hver side. Det gør ondt at skrive om det problematiske forhold til den kendte far. Det gør ondt at læse om. Det efterlader en kulde i margin og jeg forstår godt, at Sabroe først får rigtigt hul på romanen, da han vælger at tage til Thailand og varmen for at fuldføre sit projekt. 

Fader Vor er således på en gang varm og kold og i din klare enkelthed et vidnesbyrd om, at relationer mellem mennesker både skal og bør holdes ved lige – hele tiden. Det er hvad livet egentlig handler om og således også denne smukke fortælling om en faderskikkelse, som ikke slog til som fader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *