En lille fortælling om overlevelse

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup
 
 

Jørgen Steen Nielsen: En lille fortælling om overlevelse

People’s press 2008

361 sider

 

I denne tid hører vi, at 30% af danskere tror på, at klimaforandringerne ikke skyldes menneskeskabte forhold. Efter at have læst denne bog er jeg ikke mere i tvivl. Det er vores skyld – og vi skal gøre noget ved det. Jørgen Steen Nielsen har skrevet en bog – faktisk to bøger, som leveres i det samme bind. Hans dokumentation er overvældende. Selv i Danmark skal vi reducere CO2 udslippet med temmelig meget. Faktisk udslipper hver dansker 10 ton CO2 om året til atmosfæren, et tal, der skal reduceres til 1-2 ton.

Argumentet lyder, at hver verdensborger har ret til den samme CO2 udledning, og det bliver hårdt at nå. Især for lande som USA, der udleder ca 20 ton pr amerikaner pr. år. Det folkerige Kina udleder 3,4 ton pr år pr kineser.

Hvordan hver enkelt dansker kan bære sig ad fortælles i bogens andet bind. Skære ned på oksekød i kosten, opgive opvaskemaskine og tørretumbler, skifte til sparepærer, ingen bil og ingen flyrejser. Det vil hjælpe os på vej. Vi har ca 10 år til at opnå målet: Temperatur stigning på 2 grader og ikke mere i 2050.

Jeg tvivler på, at det lykkes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *