Cash

Anmeldt af Ib Ahnfeldt-Mollerup
 
 

Jens Lapidus: Cash

Modtryk 2008

487 sider

Pris 300 kr.

 

Det er forfriskende at læse en kriminalroman, hvor detektiven ikke af de mest snørklede veje skal finde ud af hvem, der gjorde det. Vi er på gadeplanet og følger en række forbrydere og deres problemer. Politiet er stort set fraværende i plottet.

JW er en opkomling fra landet der med succes kommer ind i de fashionable kredse i Stockholm. Han ernærer sig først som taxachauffør, derefter som cocain pusher.

Jorge er en chilener, der sidder i fængsel, men som flygter og derefter er konstant på flugt, men han ernærer sig også som cocainpusher. Mrado er muskelmand for den jugoslaviske mafia. Det er disse tre mænd bogen handler om.

Forfatteren skriver troværdigt om de forskellige gangsterbander i Stockholm og deres problemer med at skaffe cocain, hvidvaske penge, køre bordelvirksomhed, styre garderobepenge i restaurationslivet, og ikke mindst pisse deres territorium af over for de andre bander i byen.

Bogen er skrevet med korte, knappe sætninger, hvor grundleddet ofte er underforstået. Et sprog, der virker troværdigt miljøet taget i betragtning.

Man bliver fanget ind af handlingen og læser bogen næsten i en køre. Den kan varmt anbefales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *