Blodlag

Anmeldt af Eline Andersen
 
Johan Theorin: Blodlag
Oversættelse: Dorthe Nors
Lindhardt og Ringhof 2010
444 sider
Pris 299,95 kr.
Øland er magisk. Theorin finder igen den magiske pen frem igen i denne tredje bog  i krimimytologisk klæde. Foråret er kommet til Øland.
 
Per Mörner har arvet den gammle stenhuggerhytte. Han kæmper mod tiden – med en meget syg datter og en senil far med en noget pikant fortid.  Vendela Larsson er også kommet til Øland. Hun er opvokset på øen og er nu som voksen vendt tilbage med et eneste ønske: at få lov til at møde elverne ude i det flade kalkstenslandskab, Alvaret. 
 
Gerlof Davidsson, som vi kender fra de to forrige bind, er vendt tilbage til barndomsbyen for at nyde forårssolen – måske for sidste gang. Det eneste Gerlof ved om sine nye naboer er, at de har bygget deres huse mellem troldene, som siges at bo nede i stenbruddet og elverne, som danser på Alvaret. Grænsen mellem de to verdener går ved den røde aflejring i kalkstensklippen, som kaldes blodlag, og den grænse har altid betydet ulykke.
 
Blodlag er ikke blot en flad krimi men en nuanceret beskrivelse af mennesker og mennesker imellem, om dæmoner og drømme.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *