Berlinerpoplerne & Eremitkrebsene

Anmeldt af Eline Andersen

 

 

Anne B. Ragde: Berlinerpoplerne og Eremitkrebsene

På dansk ved Karen Fastrup og Niels Lyngsø

Rosinante 2008

299 og 302 sider

Pris: 49,95 pr bind

 

Disse to bind er de første i fortællingen om de tre brødre Margido, Tor og Erlend Neshov. Da moderen ligger for døden mødes de tre brødre, som har haft meget meget lidt med hinanden at gøre, siden de forlod den fædrene gård i Trondheim. Det er Tor, der fører gården videre som grisebonde, mens Margido er bedemand og Erlend er vinduesdekoratør i København.

Hen over den døende moders seng fletter nutid og fortid sine fortællinger sammen – og de bånd, som brødrene troede ikke var til stede, viser sig alligevel at holde sammen på en familiefortælling, som ikke er helt så simpel endda. Tor har en datter, som han heller ikke har haft kontakt til – Torunn, som også kommer på banen.

Forfatteren er formidabel i sine skildringer af de vidt forskellige livsførelser, de tre brødre fører og deres syn på hinanden. Hun gør det så præcist, så jeg kan lugte svinene i stalden, høre poplerne bruse og fornemme eremitkrebsenes evige jagt på nye konkylier som beskyttelse af deres nøgne sårbarhed.

Anne B Ragde lader os nådesløst hænge til tørre med ikke blot ønske men også krav om at få tid – HER og NU – til at læse det tredje bind i trilogien: Ligge i grønne enge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *