Bag fjendens linjer

Anmeldt af Eline Andersen

 

 

Mark Ryan: Bag fjendens linjer

Oversat af Anders Juel Michelsen

Lindhardt og Ringhof 2009

359 sider

Pris 299,99

 

Thomas Sneum døde i 2007. Trods sit heltemod var han en stor del af sit liv mistænkt for at have været dobbeltagent. Hans spektakulære stunts og kærlighed til kvinder har gjort ham til en legende inden for spionagecirkler. Den fulde historie om ham er aldrig blevet fortalt – ikke før nu – skriver de på saxo.com i deres omtale af denne pudsige beretning fra en svunden tid: 2. verdenskrig.

 

Og dette er netop det interessante i denne beretning, som bygger på mere end 100 timers interviews og mange års research: Hvad var sandheden – hvor lå sympatien – hvem var skurken – hvad fortalte han og andre dengang og nu om motiverne?

 

2. verdenskrig er for længst slut og så alligevel ikke. Der er stadig mange, som har behov for at fortælle, genfortælle, forklare og formidle verdenskrigen, som er skelsættende for vores forståelse af historien før og nul.

 

Hvis man er fascineret af personlige beretninger og kan leve med det personlige, så er denne bog interessant læsning – men det er bestemt ikke den fulde historie – for den findes simpelt hen ikke – den fulde historie er blot et personligt behov, som ændrer sig fra fortæller til fortæller men også fra læser til læser – krigen om sandheden raser stadig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *